Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Ben jij geschikt als ondernemer? Ontdek het binnen 5 minuten.

Over Hieke van Hoogdalem

Om uit te leggen wat je aan me kunt hebben, heb ik deze video gemaakt.

Kun je snel kennis maken met mij en mijn werk.

Heb je wat meer tijd, lees dan ook de rest van de pagina door. Kan ik je van harte aanbevelen.

Hoe je tijd, geld en frustratie bespaart wanneer je voor jezelf begint

Wil je ondernemer worden omdat je dan je eigen gang kunt gaan en de ruimte hebt om je ideeën te realiseren zonder te worden tegengehouden door collega’s en managers? Gewoon dingen proberen, zonder dat je weet of het gaat werken? Of misschien wil je ondernemer worden omdat je liever in je eentje werkt. Lekker rustig… Of omdat je je eigen tijd wil indelen en pas om 10.00 uur wil opstaan.

Of misschien vind je je werk gewoon niet leuk. Dat kan ook.

Wat de reden ook is: jij wil een ommezwaai maken en voor de volle 200{8e8c2691915c24763fc028930ca1e490a9ddc5a61c3a70ba035c28e422ad5c36} gaan voor wat jou gelukkig maakt.

Wil jij ook ondernemer worden maar twijfel je of dat iets voor je is? Doe de test!

Gefeliciteerd! Je hebt een zeer moedig besluit genomen om te starten als ondernemer.

Vermoedelijk heb je je al georiënteerd op het ondernemerschap en ben je wezen snuffelen aan manieren om te beginnen. En de kans is groot dat je enthousiasme en energie toen ineens als sneeuw voor de zon verdwenen.

Logisch…

Want waarmee begin je? Je inschrijven bij de KvK? Een btw-nummer aanvragen? Of marktonderzoek doen, een businessplan schrijven, een website laten bouwen of visitekaartjes, huisstijl en flyers ontwerpen…

Nee! Niets van dit alles. Géén van deze punten zijn handig om mee te beginnen!

Ik zie veel beginnende ondernemers met de verkeerde dingen starten en zaken niet handig aanpakken.

Daardoor:

  • blijven ze werk doen dat ze niet leuk vinden, louter voor het geld
  • duurt het lang voordat ze weten wat ze gaan doen en voor wie
  • duurt het nog langer voordat ze hun eerste betalende klant hebben voor de dienst waar zij én hun klanten blij van worden

Het logische gevolg is dat de moed deze ondernemers in de schoenen zakt. “Niemand zit op mijn dienst te wachten; mijn bedrijf is kansloos.” Het zelfvertrouwen daalt tot het nulpunt, hun energie en focus gaan naar de verkeerde dingen. Waardoor een self fulfilling prophecy ontstaat: die van het mislukte bedrijf.

Met alle gevolgen van dien voor de betreffende ondernemer. Die verdient nauwelijks geld, is ongelukkig en wordt misschien zelfs wel ziek.

Ben jij ook zo iemand die niet handig begonnen is? Dan heb ik goed nieuws!

Schakel hulp in en zet je bedrijf snel en slim op, zodat je beginnersfouten en frustrerende lange aanlooptijden overslaat. En zodat je het zelfvertrouwen, de juiste tips én de energie krijgt die je nodig hebt om in actie te komen.

Jouw bedrijf kan prima slagen, als je maar weet wat jouw stappenplan is. En daar kan ik je uitstekend bij helpen.

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan

Lisa PootTekenaar

Samen ontdekten we mijn droom en de eerste stap om die te realiseren

​De aparte en letterlijke stappen gaven mij een helikopterview van hoe het pad naar mijn droom eruitziet. Ik realiseerde me dat je stap voor stap moet werken en niet alles in 1 keer voor elkaar moet willen hebben.

Ik ben gaan inzien dat mijn droom om als ondernemer aan de slag te gaan niet onrealistisch is. Ik heb nu een concreet beeld welke stap ik als eerste moet zetten. Het voelt niet langer als een grote zwarte afgrond waar ik in zou springen.

Door jouw coaching tijdens de sessie heb ik een nieuw hervonden energie en drive om zo snel mogelijk te beginnen met mijn bedrijf opstarten.

Wie is nou Hieke van Hoogdalem?

Ooit was ik werknemer, net als jij.

Ik werkte overal en nergens: als contentmanager bij een bekend goed doel en een ziekenhuis, als hoofdredacteur en verslaggever-fotograaf bij een lokale krant en (muziek)journalist voor bladen. Ook maakte ik radioprogramma's over klassieke muziek.

Om maar een kleine greep functies uit mijn cv te pakken.

Op een gegeven moment begon ik noodgedwongen voor mezelf. Ik dacht dat ik dat niet kon. Maar ja, ik moest wel, want solliciteren liep nergens op uit.

Omdat ik veel kan en leuk vind en dat allemaal wilde blijven doen, dacht ik dat de enige oplossing was: 3 bedrijven oprichten met superveel diensten per bedrijf. Ik wist dat dat niet handig is, omdat je nooit genoeg tijd hebt om dat allemaal te vermarkten, maar ik kon niet kiezen. “Kiezen is verliezen”, dacht ik. Ik begon gewoon en besloot te wachten tot duidelijk werd wat het beste liep.

Dus ja… focus had ik niet.

Nu weet ik wel beter. Ik heb geleerd wat bij me past qua werk. Ik doe nog steeds ál die dingen die ik leuk vind, maar op een andere manier. Dat geeft rust en duidelijkheid. Voor mij en mijn klanten. Ik weet nu dat kiezen níet verliezen is en dat kiezen niet betekent dat je werk daardoor saai wordt. Integendeel.

En ik kan jou dit leren.

Meer weten? Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

Heb jij behoefte aan een gratis adviesgesprek? Vraag het hier aan!

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het